Minőségi kézzel készített paracord nyakörv és póráz szettek.

A fogyasztói társadalomban élve nap mint nap szembesülünk azzal, hogy különböző dolgok más-más minőségűek, és ez az árukban is megmutatkozik. Persze ki ne szeretné, ha nem kellene ilyesmire figyelnie, hogy mi mennyibe kerül? A legtöbbünknél sajnos nem így van. Azonban vannak dolgok, amikre érdemes költeni. Nálunk a kézzel készített nyakörv és póráz alapanyaga a paracord.

Mivel cicusaink, kutyusaink a családunk részei, így a legjobbat akarjuk nekik. Éppen ezért, ha megfelelő nyakörvet és pórázt akarunk nekik vásárolni, akkor ne ezen akarjunk takarékoskodni.

Mi az a paracord?

A paracord (parachute cord) nem más, mint ejtőernyőzsinór. Funkciójából adódóan rendkívül erős, magas szakítószilárdságú, mégis könnyű műanyag zsinór, kötél.

Természetesen ejtőernyőzés mellett sok minden másra is lehet használni, például karkötőket, nyakörveket és pórázokat is lehet készíteni belőle kutyáknak és macskáknak egyaránt. Az anyaggal könnyű dolgozni, és az egyszerűbb csomózási technikák viszonylag könnyen elsajátíthatók.

A paracord ejtőernyőzsinór felépítése

Jó teherbírása és szakítószilárdsága éppen a felépítésének köszönhető. A paracord külső köpenyből és belső magból áll. A külső köpeny több szál összefonásával alakul ki, sima bevonatként körülfogva a magot. A magja 6-7 darab elemi szálból van összefonva. Ennek köszönhető hatalmas teherbírása, szakítószilárdsága, ami akár a 250-300 kg-ot is kibírja. Mármint az eredeti…

A paracord fajtái

Akár kétszeres árkülönbségeket is találhatunk szinte azonos termékek közt és ennek az oka az anyag ára. A paracord zsinóroknak ugyanis 3 fő minőségi fajtája van.

1. A legolcsóbb és egyben leggyengébb minőség a kínai gyártású paracord. A külseje sokkal fényesebb. Gyorsan és nagyon megnyúlik a használattal és a mosással. A magja is kevesebb 3-4 szálból áll csupán és a teherbírása is 100-150 kg. Surlódáskor, dörzsöléskor könnyen égeti és irritálja a bőrt, ami nem jó sem a kezednek, sem az állat bőrének a nyakán, szőr ide vagy oda. Az UV sugárzás kikezdi a színét és az anyagát is.

2. A második csoport az amerikai gyártású zsinór. Ennek már 5-6 szálas magja van, a színe tompább és a teherbírása 200-250 kg. Ez már középkategória. Kevésbé és lassabban, de azért ez is nyúlik, és dörzsöl, annak ellenére, hogy ránézésre nagyon-nagyon hasonlít az eredeti magyarra. Lassabban, de ezt is kikezdi az UV sugárzás idővel.

Igen ismét valami, amiben nagyon jók vagyunk, mi magyarok állítjuk elő a legjobb minőségű paracord zsinórokat…

3. A harmadik és legjobb minőség tehát a magyar gyártású zsineg. Magja 6-7 szálas típustól függően, a teherbírása 300-350 kg. Színe élénksége csaknem megegyezik az amerikai gyártásúval, de ránézésre csak a profik tudják megkülönböztetni. Lassú és nagyon minimális a nyúlás, számtalanszor mosható és sok évig használható minőségromlás nélkül. A burkolata is kissé különböző, melynek legfontosabb tulajdonsága esetünkben, hogy nem dörzsöl, nem éget. Mire az UV sugárzás megkezdi csupán a színét kicsit addig évek telnek el.

A paracord előnyei

A fent említett jó tulajdonságok mellett meg kell még említenünk azt is, hogy rendkívül könnyű anyag, ellenáll a környezeti és mechanikai hatásoknak. Akár azt is mondhatnánk, hogy szinte biztos, hogy sohasem fog elszakadni.

A nap UV-sugárzása nem kezdi ki, nem bolyhosodik, nem tartja meg a nedvességet, gyorsan szárad, és éppen emiatt könnyen tisztítható is.

Egy jó kis túra során óhatatlan, hogy az ember és a kutya pocsolyába lépjen, földön húzza a pórázt stb. Ezért fontos, hogy a póráz könnyen tisztítható anyagból készüljön.

Mivel könnyű anyagról van szó, így dolgozni is könnyű vele, valamint a használata is kellemes.

Mit jelent ez? Azt, hogy sétáltatás közben a minőségi anyag nem fogja kidörzsölni, égetni sem a mi kezünket, sem a kis kedvencünk nyakát.

Még egy nagy előnye a kézzel készített paracord nyakörv melletti választásnak, hogy teljes mértékben személyre szabható. Egy cicának például nem fogunk olyan széles nyakörvet készíteni, mint egy nagyobb testű kutyának. És természetesen a színeket és a mintákat is úgy variáljuk, ahogyan csak szeretnénk. Számtalan színben hozzá lehet jutni már, és egyre több kiegészítő is kapható.

Póráz készítésekor akár fényvisszaverő szálat is fonhatunk bele, hogy a sötétben is biztonságosan tudjunk közlekedni.

Ne hagyd magad átverni gyenge minőségű kézzel készített paracord nyakörv vásárlásával!

Mint oly sok mindent, így a paracordból készült dolgokat is előszeretettel hamisítják. Ne hagyjuk magunkat becsapni, és holmiféle madzagból készült terméket vegyünk, mert nem vagyunk eléggé tudatosak. Ha vásárolni szeretnél ebből készült terméket, akkor a fent említettek mellett a következőkre figyelj még oda:

  • kezdj gyanakodni, ha túl olcsón kínálják,
  • az igazi paracord felülete nem fénylik,
  • a hamis égeti, kidörzsöli a kezed,
  • az igazi paracordról bármikor kérhetsz minősítő tanúsítványt a boltban,
  • ha meggyújtjuk, az eredeti először olvadni kezd és csak később gyullad meg, míg a hamis azonnal égni kezd.

PetPacks kézzel készített paracord nyakörv és póráz minőség

A fentiekből is látható, hogy számunkra nagyon fontos a minőség. Kizárólag eredeti ejtőernyőzsinórt használunk a termékeink kialakításához, hiszen nálunk a PetPacks-nél a macskáink, kutyáink a legjobbat érdemlik.

Az összetartozást egyedi igények szerint kialakított falkaszettek rendelésével is erősíthetitek.

Oldalunkon csakis olyan kézzel készített paracord póráz és nyakörv választékot találsz, amiket mi magunk készítünk, csakis a legminőségibb magyar alapanyagokból. Az általunk készített termékek nemcsak strapabírók, egyediek és rendkívül mutatósak, de szívvel-lélekkel is készülnek. A háziállatunk és a köztünk lévő köteléket a világ tudtára hozhatjuk ezáltal (is).

Ha ők boldogok és elégedettek, mi is azok vagyunk, és fordítva.