FCI Dog Dancing Világbajnokság 2024 Budapest

Idén Magyarországon kerül megrendezésre az FCI Dog Dancing Világbajnokság. 2024-ben Budapesten a XIII. kerületben láthatjuk az egyik legnehezebb és leglátványosabb kutyás sport világszintű versenyét, amelyet többek közt a PetPacks is szponzorál. Termékeink a nyeremények közt lesznek megtalálhatóak.

Az FCI Dog Dancing Világbajnokság minden évben nagy figyelmet kap nemzetközi szinten, hiszen ez a sport egyik legrangosabb eseménye.

A dog dancing egy olyan kutyás sport, ahol az engedelmesség-pontosság nélkülözhetetlen, a kutya és felvezetője között egészen különleges és harmonikus kapcsolatra van szükség ahhoz, hogy zenére akár másodpercre pontosan hajtsák végre az úgynevezett “kűr” elemeit. A párosok éveken át készülnek azért, hogy egyszer eljuthassanak a Világbajnokságra!

A hazai dog dancing versenyzők kvalifikációs versenyen mérettetik meg magukat, hogy kijussanak és megmutathassák tudásukat. Általában messzi országokba, több ezer kilométert is utaznak azért, hogy utána kutyájukkal karöltve megmutathassák kűrjüket.

Idén itthon magyar csapatokkal

Az idei év viszont igazán különleges a világbajnokság szempontjából. A szokásosnál is több páros vett részt a kvalifikáción, ami nem csoda, hiszen idén először Magyarország ad otthont eme rangos eseménynek! A magyar csapat maximális létszámmal felállt és várják, hogy Heelwork To Music és Freestyle kategóriában is képviseljék hazánkat!

FCI DogDancing_2024_HTM
FCI DogDancing_2024_Freestyle

Az FCI Dog Dancing Világbajnokság a MEOESz – a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége – szervezésében kerül megrendezésre, Korózs Gábor elnök úr pártfogásával. A szervezésben továbbá részt vesz az FCI Dog Dancing Sportbizottság és az Angol és Ausztrál Pásztorkutya Klub, az AAPKK dog dancing szekció lelkes tagjai!

Az esemény világszínvonalú, ahogy a helyszín is, ami nem más, mint az Angyalföldi sportcsarnok. A versenyt 3 bírónő bírálja majd: Cora Czermak Németországból, Grietje Wagenaar Hollandiából, valamint Szabó-Hazafi Dorottya Magyarországról.

Március 31-ig 105 nevezés érkezett be, összesen 20 országból. A világbajnokság indulói különleges ajándékokban részesülnek majd, hála nagylelkű szponzorainknak, amit ezúton is köszönünk!

Az egész esemény élő közvetítésen megtekinthető lesz a világ minden részéről. A verseny természetesen élőben is látogatható, ahova a jegyek megvásárlását követően várjuk szeretettel az érdeklődő nézőket. Igazán különleges élmény, amit csak ajánlani tudok minden kutyarajongó számára. Minden kedves érdeklődő vésse naptárjába a budapesti FCI Dog Dancing Világbajnokság dátumát: 2024.05.17-19.!