Kutyabarát strandok és fürdőhelyek

Ha kutyával vagyunk korlátozottabbak a lehetőségeink, hogy hová mehetünk a hőségben pancsolni és a kutyabarát strandok közül sem mindegy melyik helyeket választjuk. Ebben a cikkben összeszedtük nektek a lehetőségeket nem csak Budapesten, hanem országosan, hogy kedvencetekkel élvezhessétek a vizet és a nyaralást.

Felelős gazdiként ha elutaznánk egy hétvégére kutyusunkat panzióba kell adnunk vagy ami még jobb magunkkal kell vinnünk. A kutyával utazás viszont korántsem olyan egyszerű és az úticél kiválasztása is nagy körültekintést igényel. Ebben a cikkben erre a probléma szeretnénk megoldást kínálni.

Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Magyarországon

Velencei tó – Drótszamár park és kemping

A Velencei-tóra csak és kizárólag a kemping területén lévő partszakaszra lehet kutyával a vízbe menni. A kemping árai megfizethetők, a kerítés itt-ott kicsit gyengébb így érdemes odafigyelnünk, hogy ha a kutyánk a kerítés mellett lófrál, de ettől eltekintve ideális hely az egész család számára is nem csupán a kutyának.

Érdemes tájékozódni az aktuális programokról, koncertekről ha szeretjük a nyüzsgést akkor azért, ha kerülni szeretnénk a tömeget és a zajt, akkor pedig azért.

Tihany – Belső-tó

A tihanyi Belső-tó víz minősége hagy némi kívánnivalót maga után, de azért a legtöbbeknek vállalható. A tó délkeleti sarkánál, a stégnél egy tábla jelzi nekünk hol tudunk a kutyával a vízbe menni. A kijelölt hely biztosítja, hogy a horgászokkal ne zavarják egymást, illetve, hogy ne történhessen baleset a bedobáláskor és a leszakadt szerelékekkel.

Tihany – Sajkod

Ha már Tihany, akkor inkább Sajkod. A strandon mi is és a kutyusunk is fürödhet a rendezett kis strandon.

Délegyháza – Délegyhházi tavak – Tavirózsa kemping

A fővárostól nem messze lévő kemping és a hozzá tartozó partszakasz kutyabarát és megengedett a fürdőzés. Az áraik nagyon jók a környezet is szép, a környéki programok már ritkábbak.

Délegyháza – Nomád part – Nomád kemping és strand

Nagyjából ugyanaz áll erre a helyre is, mint a Tavirózsa kempingre, itt kicsit több a horgász, mert a közelben található egy másik kis horgásztó is.

Verőce – szabadstrand

A Dunakanyar egyik legszebb füves partú szabadstrandja. A víz talaja kavicsos és a strand egész területe kutyabarát, ráadásul nemrégiben újították fel (2019.06).

Kisoroszi – szabadstrand

Megközelítése körülményes, főleg tömegközlekedéssel. Dunabogdányból vagy Visegrád, Szentgyörgypusztából, tudunk kompon átmenni. A fáradozásért cserébe viszont egy gyönyörű kis félszigeten találjuk magunkat, sok zölddel és homokos parttal, ahol rengeteg a sekély rész így felhőtlenül pancsolhatunk együtt kedvencünkkel.

Nagymaros – szabadstrand

Az előzőektől nem messze ezen a szabadstrandon is elviekben van lehetőségünk a kutyussal strandolni, de állítólag nem nagyon szeretik a kutyákat a strandolók. A másik hátránya, hogy gyorsan mélyül és olykor-olykor előfordulnak nagyobb áralmatok, gyerekeknek nem is mondják biztonságosnak, ezért ha mégis odamegyünk kutyusunkkal nagyon figyeljünk oda rá.

Hatvan – Kutyajó strand és park 60

A hatvani strand privatizált terület, magánkézben van, így a bejelentkezések függvénye a nyitvatartás. Szépen gondozott kisebb-nagyobb vizekben pancsizhatunk kedvenceinkkel. A part kavicsos, ezért a vizipapucs ne maradjon otthon

Szeged – KutyaúsztaTó

Zöld fű, labdázó, tollasozó, piknikező és strandoló emberek és kutyusok várnak ebben a kis mesterséges tóban.

Fonyód – Fonyódi kutyás fürdetőhely

Hivatalosan fürdőhely, de ez egy percig se zavarjon minket, ugyanis a legelső balatoni kutyabarát strandról van szó, ami azóta sem változtattak. Óriási, szépen gondozott terület, csodás táj, móka és kacagás várja az ide látogatókat és kedvenceiket.

Balatonfűzfő – Falkastrand (Föveny strand)

Ez egy időszakosan megrendezett esemény, nem állandó a kutyás strand, de érdemes ellátogatni, amikor megrendezésre kerül. A helyi polgármester tervezi a kutyusokkal való pancsolást egész évre kiterjeszteni, de jelenleg még nem tartunk ott.

Tata – Öreg-tó

A gyönyörű táj bizonyos táblákkal jelzett részein kutyusunkkal élvezhetjük a vizet. A hely kiváló kiránduló, túrázó, aktív pihenési lehetőségekkel teli környék.

Dunakeszi – Horányi Rév, szabadstrand

A rév melletti partszakaszon a kutyusok fürödhetnek a gazdik sörözhetnek, bambizhatnak, kávézhatnak. Nem egy teljes hétvégés hely, de pár órára megteszi.

Balatonföldvár – Balatonföldvári kutyabarát fürdő

Szintén balcsi, szintén szép táj és rendben tartott terület. Nem lesz csalódás a közös pancsolás. :)

Pécs – Hirdi kutyastrand

A vízben a talaj szépen ki van kotorva, wc, büfék és minden ami kell. Szigligethez hasonlatosan ki lett alakítva egy kisebb rész sekély öblöcskének, így aztán a kisebb testű kutyusok is vígan pancsolhatnak, akkor is ha nem szeretnének úszni csak ugrálni.

Tiszafüred – Kutyabarát strand (Mancsos pancsoló)

Már a neve is, nem? :D

Szintén egy csodaszép, sekély kis öblöcske várja a négylábúakat és gazdijaikat.

Zalaegerszeg – Gébárti-tó

Tudomásunk szerint, kizárólag a kutyus fürödhet, mi nem strandolhatunk. :(

Budakalász – Duna sétány

Egy kisebb szép zöld partszakasz várja a fürdőző kutyusokat itt is.

Gyál – Fundy tó (Fundy Fun Park)

Budapestről tömegközlekedéssel is vállalható távolságra ez a kis tó hármas szívesen látja a kutyákat is egyik tavában. 3 bányatóról van szó, két külön bejárattal. Az első a horgásztó, a második két tó a JetSki-s és a kutyastrand.

Minden tó gyorsan mélyül és kint van a fürdeni tilos tábla az emberek számára, ettől függetlenül, többen szoktak úszni is saját felelősségre és nem szólnak érte, de rendeltetésszerűen használva a strandot maximum derékig van lehetőségünk bemenni a kutyussal, ami legfeljebb 2 méter távolság a parttól. A parton szerintem kevés a hely és elég kavicsos, köves, így a parton heverészés nem felhőtlen, viszont néhány órára megteszi.

A víz gyönyörű szép kék, tiszta akár part. Az emberek kedvesek és közvetlenek, a kutyákra felügyelnek, szóval ha csak a kutyust szeretnéd megúsztatni kicsit, akkor ideális hely.

Kutyabarát strandok és fürdőhelyek Budapesten

Kopaszi gát

A Kopaszi-gáton vannak különböző területek különböző szabályokkal, van ahol tűzet gyújthatunk, grillezhetünk, bográcsozhatunk, van ahol pedig a kutyust áztathatjuk. A Cafe DeRio melletti (délre) terület partszakaszán tudjuk a kutyusunkat fürdetni.

Délutánonként remek kis közösség szokott itt összegyűlni és elő-elő kerül egy-egy sör vagy üveg bor is.

Elviekben nem jellemzőek az erős áramlatok, azért érdemes szemmel tartanunk kedvencünket, akkor is ha épp nagyon jól mulatunk a társasággal és nem engedni túl messzire a kutyust, végtére is mégiscsak a Dunáról van szó.

Frissítés: Sajnos a Kopaszi gát már nem látogatható kutyával.

Római part

Szinte az egész partszakaszon csobbanhatunk mi is és a kutyusunk is. Akár egy egész napot eltölthetünk itt, ugyanis lehetőség van a fürdésen túl kajakozni és büfézni is. Ezen a szakaszon nem kell tartanunk sem a mély víztől sem az erős, hirtelen sodrástól.

Városliget

Az egyik legközpontibb hely a fővárosban, ha kutyás fürdőzésről van szó. A Városligeti tó hátsó része sekély, így mindenki belemerészkedhet. A szép táj remek látvány a hosszabb sétákhoz, biciklis kutyafuttatáshoz, de nem ritka a füves részeken való piknikezés sem.

Pesterzsébet, Gubacsi híd

A gubacsi híd lábánál szintén bejáratott társaság fogad minket. Lehetőség van piknikezni, ücsörögni és nézni a gyönyörű partot, csónakázni, kajakozni, büfézni, pecázni, de fürdeni nem igazán, az a kutyusok kiváltsága itt. Sok helyen elég meredek a vízparthoz vezető ösvény és itt is előfordulhatnak áralmatok, ezért legyünk résen. Ha a belvárosban lakunk találunk jobbat és közelebbit, de a város szélén lakóknak jó választás lehet.

Árpád híd, esti hídfő

Az Árpád híd Pest oldali lábánál a nagy forgalom ellenére, elég nyugodt és csendes kis partszakasz vár minket. A víz sekély az áramlatok nem jellemzőek, így a kutyus biztonságban pancsizhat és van egy közeli kis bolt is, ahol feltankolhatunk egy kis vízparti időtöltéshez. Nem ritka jelenség itt sem a sörözgetés, borozgatás, napozás, de a vízben ritkán látni embert.

Óbuda, Hajógyári sziget

A sziget északi végében úsztathatjuk kutyusunkat, de sajnos mi nem mehetünk a vízbe. Nekünk a parton van lehetőségünk sétálgatni, piknikezni. Az áralmatok miatt itt is érdemes odafigyelni kutyusunkra.

Kutyabarát strandok és fürdőhelyek helyben

Ha megadatott nekünk, hogy kertes házban lakjunk, az udvarra tehetünk ki medencét magunknak és kutyusunknak is. A közeli SPAR-ban, OBI-ban és hasonló üzletekben 6-8-10 ezer forintért kaphatunk kisebb medencét vagy ami a kutyusunknak megfelelőbb szintén 8-12 ezer forintért vehetünk szüreti kádat / dézsát. Ha nincs a közelben olyan üzlet – pl. kertészeti boltok -, ahol kapni, akkor az internetről is könnyedén rendelhetünk.